Deelnemers gezocht voor online studie naar pijn

Geplaatst op 20-11-2022  -  Categorie: Pijnfonds Nieuws  -  Bron: Maastricht University

Deelnemers gezocht voor online studie naar pijn

 

Maastricht University & Stanford University zijn op zoek naar deelnemers voor een online opdracht naar het voorspellen van chronische pijn. Doel van het onderzoek is meer inzicht in hoe mensen van verschillende leeftijden/met verschillende pijnklachten verschillen in hoe zij leren over pijnlijke gebeurtenissen.

 

De oproep:

Ik ben Clara Brinkmann en ik zoek mensen met en zonder chronische pijn tussen 12 en 52 jaar die bereid zijn deel te nemen aan mijn online studie.

 

De studie is beschikbaar in het Engels, Duits, Nederlands en Spaans. Het bestaat uit twee delen. In deel één wordt de deelnemers gevraagd een korte screeningsvragenlijst in te vullen waarin zij enige informatie over hun pijnconditie moeten geven (indien van toepassing).

 

 link voor deelname 

 

Een of twee dagen later ontvangen zij van mij een e-mail als zij in aanmerking komen voor deelname met een link naar de taak. Het gaat erom te voorspellen wanneer een fictief personage "Alex" pijn zou kunnen krijgen. Als teken van pijn zal Alex soms schreeuwen, wat een onaangenaam geluid kan zijn voor de deelnemer. De taak duurt ongeveer 15 minuten, en aan het eind wordt de deelnemers gevraagd nog enkele vragenlijsten in te vullen.

 

Het totale onderzoek duurt ongeveer 25 minuten, en alle deelnemers doen mee aan een loterij waarbij ze kans maken op een bol.com- of Amazon-bon (naar keuze) van 20 euro. Het onderzoek is goedgekeurd door de Ethische Commissie van de Universiteit Maastricht.

 

Wij voeren deze studie uit om te onderzoeken hoe mensen van verschillende leeftijden en met verschillende pijnklachten verschillen in hoe zij leren over pijnlijke gebeurtenissen. Wij zijn geïnteresseerd in een beter begrip van leerprocessen omdat deze een belangrijke component vormen van de huidige therapieën die erop gericht zijn mensen met chronische pijn te helpen hun dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Hoewel het meeste onderzoek naar deze leerprocessen is uitgevoerd bij volwassenen, willen wij weten of alle mensen, ongeacht hun leeftijd, op dezelfde manier reageren. In dit onderzoek vragen we zowel mensen met als zonder chronische pijn om deel te nemen, zodat we kunnen zien hoe de combinatie van leeftijd en pijnstatus op elkaar inwerkt. Deze studie kan ons helpen beter te begrijpen hoe behandelingen voor chronische pijn kunnen worden aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen, waardoor mensen met chronische pijn in de toekomst worden geholpen.

 

 

 

play-dutch


Contactgegevens

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van het Pijnfonds Nederland