Oprichting van Pijnfonds Nederland is een feit!

Geplaatst op 07-02-2022  -  Categorie: Pijnfonds Nieuws  -  Auteur: Pijnfonds Nederland

Pijnfonds bij de notaris

 

Pijnfonds Nederland is een feit. Vandaag werd de oprichting officieel ondertekend door Kris Vissers (voorzitter bestuur) en Ilona Thomassen (secretaris bestuur).

 

Chronische pijn komt voor bij meer dan 2 miljoen Nederlanders en kost jaarlijks 20 miljard euro. Bijna 90% van de patiënten lijdt langer dan 2 jaar aan chronische pijn en een pijnpatiënt ziet 4 tot 6 behandelaars voordat de patiënt de juiste behandeling krijgt. Hoog tijd dat hier meer aandacht voor komt.

 

Daarom hebben Pijnpatiënten naar één stem (SWP) en Pijn Alliantie in Nederland (PA!N) het Pijnfonds Nederland opgericht. Het voornaamste doel van het Pijnfonds Nederland is om fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandelingen van chronische pijn.

 

Doelen
Naast het werven van fondsen voor onderzoek gaat het fonds de kennis over chronische pijn bij het grote publiek vergroten, pijngerelateerde patiëntenorganisaties ondersteunen met onder meer zelfmanagementprogramma’s, samenwerken met pijnorganisaties, pijnbehandelaars en zorgverzekeraars en met soortgelijke pijnorganisaties in het buitenland.

 

Chronische pijn wereldwijd
De Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organisation, WHO) keurde in 2019 een nieuwe International Classification of diseases (ICD11) goed, waarin chronische pijn als zelfstandige aandoening is opgenomen. Met ingang van 2022 zijn de diagnoses uit ICD11 van de WHO van kracht in alle lidstaten.


Over de oprichters

Het SWP is er voor alle patiëntenorganisaties die te maken hebben met chronische pijn, ongeacht de aandoening. Het doel van deze samenwerkende pijnpatiëntenorganisaties is verbetering van de pijnzorg in Nederland vanuit patiëntenperspectief.

 

PA!N is een samenwerkingsverband tussen patiënten en zestien organisaties van zorgprofessionals in Nederland

 

 

Help mee en doneer! 


Contactgegevens

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van het Pijnfonds Nederland