Revalidatiecentra richten Netwerk Pijnrevalidatie Nederland op

Geplaatst op 10-01-2023  -  Categorie: Pijnfonds Nieuws

Revalidatiecentra richten Netwerk Pijnrevalidatie Nederland op

Revalidatiecentra Adelante, Rijndam Revalidatie, Roessingh en UMCG gaan binnen het Netwerk Pijnrevalidatie Nederland actief samenwerken op het vlak van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en het verbinden van zorg. De bestuurders van de revalidatiecentra willen meer bereiken door hun krachten te bundelen, kennis te delen en intensief samen te werken op het gebied van pijnrevalidatie.

Pijnrevalidatie

AdelanteRijndam RevalidatieRoessingh en UMCG Centrum voor revalidatie zijn in 2004 door het ministerie van VWS aangewezen als Ontwikkelcentrum PijnRevalidatie (OPR). De vier revalidatiecentra bundelen hun krachten. Met het Netwerk pijnrevalidatie Nederland gaan zij de kennis over pijnrevalidatie verder opbouwen en actief delen. Het netwerk zal verder worden uitgebreid met enkele andere partijen waardoor een brede landelijk spreiding ontstaat.

Coördinatie

Albère Köke, werkzaam als fysiotherapeut bij Adelante en bewegingswetenschapper bij de Universiteit Maastricht, is aangesteld als coördinator van het netwerk. “Uit ervaring weet ik hoe belangrijk pijnrevalidatie is en heb ik gezien wat het te bieden heeft aan de patiënt, zijn omgeving en de maatschappij. Ik heb veel zin om nu ook vanuit mijn rol als landelijk coördinator van NPN de pijnrevalidatie te verbeteren en nog beter te positioneren.”

 


Contactgegevens

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van het Pijnfonds Nederland